Beste draadloze oordopjes: Onze #1 uit de tests
Ah, je bent op zoek naar de ultieme draadloze oortjes, maar je ziet door de bomen het bos niet meer? Chill, je bent echt niet de enige! Sinds Apple z’n allereerste AirPods op de markt slingerde, is iedereen hooked aan deze draadloze pareltjes. Maar hey, niet alle bluetooth oortjes zijn het waard om je zuurverdiende euro’s aan uit te geven. Daarom hebben wij, als audiofreaks, een waanzinnige koopgids voor je samengesteld. Elk model dat we hier tippen, hebben we zelf tot in de puntjes getest. Dus relax, leun achterover en laat je door ons gidsen naar de oortjes van je dromen!
In dit artikel:
Welke zijn de beste draadloze oordopjes?
De Ultieme Draadloze Oortjes: #1 best getest
Sony WF-1000XM5
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Ja
- Bluetooth: SBC, AAC, LDAC
- Batterijduur: 8 uur (+16 uur vanuit de oplaadcase)
- Draadloos opladen: Ja
- Waterbestendig: Ja
- Afwerkingen: Zwart, Zilver
Sony’s meest indrukwekkende en analytische draadloze oortjes tot nu toe. Gewoon de beste draadloze oordopjes van dit moment. Punt!
Sony flikt het weer met de WF-1000XM5, een sensationeel paar draadloze oortjes die je moet horen om te geloven! Het nieuwe design is een gamechanger en deze bluetooth oortjes zitten als gegoten. Op zoek naar kristalhelder geluid? Zoek niet verder, deze Sony’s leveren het – en hoe!
Ze zijn misschien niet zo basrijk als we gewend zijn van Sony’s topmodellen, maar de details en textuur in elke track maken dit een topkeuze voor liefhebbers van alle muziekgenres.
Tel daarbij op een batterijduur van 8 uur (plus 16 uur vanuit de case), Multipoint Bluetooth (dus je kunt met twee apparaten tegelijk verbinden), uitstekende ruisonderdrukking en zweetbestendigheid, en je hebt een all-round topper in handen.
Concurrentie? Zeker, je hebt ook nog de Bose QuietComfort Earbuds II en de AirPods Pro 2, maar voor de meeste mensen, het grootste deel van de tijd, zijn deze Sony’s de ultieme keuze.
Lees onze volledige review: Sony WF-1000XM5
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste koop oortjes onder de €100
Sony WF-C700N
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Ja
- Bluetooth: AAC, SBC
- Batterijduur: 7,5 uur (+7,5 uur vanuit de oplaadcase)
- Draadloos opladen: Nee
- Waterbestendig: Ja
- Kleuren: Wit, Zwart, Saliegroen, Lavendel
Dit zijn draadloze oordopjes die je absoluut wilt als je voor de beste prijs-kwaliteit gaat.
Sony’s nieuwste draadloze oortjes, de WF-C700N, vinden hun plekje perfect tussen de budgetvriendelijke WF-C500 en de premium WF-1000XM5. En laten we eerlijk zijn, deze bluetooth oortjes zijn elke cent waard! Ze zijn ongelooflijk compact en licht, waardoor ze zelfs comfortabeler zijn dan Sony’s eigen XM5. Met een batterijduur van 7,5 uur zit je ook zeker goed.
Ze missen misschien aptX HD en LDAC, maar hey, ze hebben wel ruisonderdrukking! En met de Adaptive Sound Control schakel je automatisch tussen luistermodi, afhankelijk van waar je bent. Plus, Sony’s DSEE tilt je low-res digitale audiobestanden naar een hoger niveau.
Qua geluid? Verwacht een prachtig uitgebalanceerde sound met diepe bassen, expressieve middentonen en sprankelende hoge tonen. Echt een muzikale traktatie voor je oren!
De minpuntjes? Geen ondersteuning voor aptX HD en LDAC is een beetje jammer. En Multipoint Bluetooth komt pas later deze zomer. De oplaadcase geeft je ook maar één extra lading, maar laten we niet muggenziften. Deze oortjes zijn een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit zonder de bank te breken.
Lees onze volledige review: Sony WF-C700N
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste goedkope draadloze oortjes (onder de €50)
Earfun Air
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Nee
- Bluetooth: AAC, SBC
- Batterijduur: 7 uur (+28 uur vanuit de oplaadcase)
- Draadloos opladen: Ja
- Waterbestendig: Ja
- Kleuren: Zwart, Wit, Rood
Earfun Air komt misschien niet uit de stal van de grote merknamen, maar deze goedkope oortjes zijn belachelijk betaalbaar en klinken ook nog eens fantastisch voor die prijs!
De Earfun Air Pro zit bomvol features. Oké, ruisonderdrukking zit er niet in voor deze prijs, maar er is wel uitstekende geluidsisolatie. En laten we eerlijk zijn, ze zitten ook nog eens als gegoten. Ze zijn waterbestendig volgens de IPX7-normen (je kunt ze dus 30 minuten lang een meter onder water houden), ondersteunen virtuele assistenten en hebben Qi draadloos opladen als je de juiste oplader hebt.
De gesprekskwaliteit? Kristalhelder. En de batterijduur is ook niet mis: 7 uur uit de oortjes zelf en nog eens 28 uur uit de oplaadcase. Ongelooflijk genoeg voelt het allemaal ook nog behoorlijk premium aan. De Bluetooth 5.0-verbinding is solide en stabiel, en voor dit geld bieden de draadloze oordopjes een energiek en ruimtelijk geluid.
Als je op zoek bent naar iets leuks en betaalbaars, dan zijn de Earfun Air draadloze oortjes echt iets voor jou.
Lees onze volledige review: Earfun Air review
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste draadloze oordopjes voor batterijduur
Sony WF-C500
Uitstekende, betaalbare bluetooth oortjes met een batterijduur van 10 uur per oplaadbeurt.
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Nee
- Bluetooth: AAC, SBC
- Batterijduur: 10 uur (+10 uur vanuit de oplaadcase)
- Draadloos opladen: Nee
- Waterbestendig: Ja
- Kleuren: Zwart, Wit, Groen, Oranje
Beschouw de Sony WF-C500 als de no-nonsense versie van de WF-1000XM5, die je verderop in deze lijst tegenkomt. Ze bieden veel van wat die draadloze oortjes zo succesvol maakt, maar dan zonder al te veel franje.
Sportievelingen opgelet! Dankzij de IPX4-classificatie zijn deze bluetooth oordopjes ideaal voor hardlopen en andere sporten. Ze hebben ook ‘fast pair’ connectiviteit met Android-apparaten en ‘swift pair’ met Windows 10-pc’s.
Het geluid? Heerlijk gebalanceerd, met een overvloed aan details in het middenbereik, verpakt in een samenhangend en muzikaal jasje.
De batterijduur is met 10 uur ronduit uitstekend en voor de meesten meer dan voldoende. De oplaadcase levert nog eens 10 extra uren. Dus als je op zoek bent naar de beste Bluetooth oortjes met een geweldige batterijduur zonder een fortuin uit te geven, zet dan de Sony WF-C500 op je shortlist.
Lees de volledige review: Sony WF-C500 review
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste Noise Cancelling oordopjes
Bose QuietComfort Earbuds II
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Ja
- Bluetooth: AAC, SBC
- Batterijduur: 6 uur (+18 uur vanuit de oplaadcase)
- Draadloos opladen: Nee
- Waterbestendig: Ja
- Kleuren: Triple Black, Soapstone, Midnight Blue, Eclipse Gray
De ultieme draadloze oortjes als ruisonderdrukking bovenaan je verlanglijstje staat.
Zoals de titel al doet vermoeden, zijn deze premium Bluetooth in-ears een klasse apart als het om draadloze oortjes gaat.
Ze zijn kleiner en lichter dan de originele QC Earbuds en zitten als gegoten. Met Bluetooth 5.3 en een reeks aanpasbare presets in de Bose-app kun je de ruisonderdrukking helemaal naar je hand zetten.
Over ruisonderdrukking gesproken, deze Bose-oortjes zijn de crème de la crème. Ze passen automatisch de hoeveelheid ANC aan, zodat je muziek niet wordt overstemd door omgevingsgeluid. Het geluid is gebalanceerd, neutraal en barstensvol fijne details.
Het is jammer dat er geen ondersteuning is voor hoogwaardige draadloze audio-codecs zoals LDAC of aptX HD, en ook draadloos opladen en Bluetooth multipoint ontbreken. Maar eerlijk gezegd, met zoveel klasse en verfijning zijn dat slechts kleine smetjes op een verder vlekkeloze ervaring.
Lees onze volledige Bose QuietComfort Earbuds II review
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste Apple oortjes
Apple AirPods Pro 2
Absoluut de beste draadloze oortjes als je een Apple-adept bent.
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Ja
- Bluetooth: AAC, SBC
- Batterijduur: 6 uur (+24 uur vanuit de oplaadcase)
- Draadloos opladen: Ja
- Waterbestendig: Ja
- Kleur: Wit
Eindelijk, Apple heeft een vijfsterren paar draadloze oortjes op de markt gebracht! De AirPods waren altijd al oké, maar nu zijn ze echt next-level. Hoe dan? Nou, de ruisonderdrukking is verbeterd, de batterij gaat langer mee en het geluid is gewoonweg fenomenaal verbeterd. En het mooiste? Ze kosten evenveel als de originele AirPods Pro.
De pasvorm is top en het vernieuwde design voelt veel minder opdringerig aan dan sommige in-ears. Apple heeft eindelijk volumeknoppen op de oortjes zelf toegevoegd, wat de gebruikservaring echt naar een hoger niveau tilt.
De ruisonderdrukking is magisch, terwijl de Adaptive Transparency luidruchtige omgevingsgeluiden dempt maar subtiele geluiden doorlaat. En het geluid? Met een mooie balans, detail en een flinke dosis dynamiek zijn deze oortjes echt een klasse apart.
Lees onze volledige Apple AirPods Pro 2 review
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste Draadloze Oortjes voor Hardlopers
JBL Reflect Flow Pro
De perfecte draadloze oortjes als je ze gebruikt tijdens het hardlopen of sporten.
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Ja
- Bluetooth: AAC, SBC
- Batterijduur: 8 uur (+20 uur vanuit de oplaadcase)
- Waterdicht: Ja
- Draadloos opladen: Ja
- Kleuren: Zwart, Roze, Blauw
Ja, er zijn draadloze oordopjes die niet specifiek voor sport zijn ontworpen en die voor een vergelijkbare prijs meer detail en dynamiek bieden. Maar die hebben niet de fijngeslepen ergonomie of het robuuste ontwerp dat deze JBL’s tot de ideale sportmaatjes maakt.
Binnen de context van draadloze oortjes voor sport presteren de Reflect Flow Pro op alle fronten goed. Ze zijn waterdicht, lichtgewicht, comfortabel en worden geleverd met meerdere oordopjes. De batterijduur is een zeer respectabele 10 uur (of acht met ANC aan), terwijl de draadloze oplaadcase nog eens 20 uur extra biedt. Ze produceren ook een levendig, gedetailleerd geluid dat ze gemakkelijk aan te bevelen maakt.
Lees onze volledige JBL Reflect Flow Pro review.
Vergelijk nu prijzen bij:
Beste AirPods alternatief
JBL Tune 225TWS
Fantastisch geluid & robuust gebouwd
Specificaties
- Ruisonderdrukking: Nee
- Bluetooth: 5.0
- Batterijduur: 5 uur (+20 uur vanuit de oplaadcase)
- Waterdicht: Ja
- Draadloos opladen: Ja
- Kleuren: Zwart, Roze, Blauw, Grijs, Goud, Oranje, Wit
Laten we eerlijk zijn, de AirPods-hype is echt, maar er zijn alternatieven die je portemonnee minder pijn doen en je oren misschien zelfs meer plezier geven. Enter de JBL Tune 225TWS. Als je een fan bent van semi in-ear draadloze oordopjes en je wilt niet de hoofdprijs betalen voor AirPods, dan zijn deze JBL’s een no-brainer.
Het geluid van de JBL Tune 225TWS is naar onze mening zelfs beter dan dat van de AirPods. Ja, je leest het goed: beter! Ze zijn niet alleen betaalbaarder, maar ze leveren ook een geluidservaring die je doet afvragen waarom je überhaupt nog naar die Apple-dingetjes zou kijken.
Dus, als je op zoek bent naar een stijlvol, betaalbaar en kwalitatief hoogstaand alternatief voor AirPods, zet dan de JBL Tune 225TWS bovenaan je lijst. Trust us, je oren zullen je dankbaar zijn!
Lees onze volledige JBL Tune 225TWS review
Vergelijk nu prijzen bij:
Waar moet je opletten bij het kopen van draadloze oortjes?
Zoek je de perfecte draadloze oordopjes? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu een sportjunkie bent of een muziekproducer, we hebben alle ins en outs voor je op een rijtje gezet. Dus lees verder en ontdek jouw perfecte match!
Geluidskwaliteit: De magie van geluid
Geluidskwaliteit is een persoonlijke zaak, toch? Je kunt niet zomaar oordopjes in een winkel uitproberen (ieuw, hygiëne, mensen!). Dus, vertrouw op onze eerlijke reviews. Ben je een rocker in hart en nieren? Dan wil je oordopjes met een knallende bas en scherpe hoge tonen. Podcastfan? Dan zijn bastonen je beste vriend om die stemmen te laten schitteren. Duik diep in de wereld van tonen en vind jouw ultieme geluidsbeleving!
Frequentierespons: De technische kant
Je hebt vast wel eens die getallen gezien op de verpakking, zoals 20 Hz – 20.000 Hz. Dat is het frequentiebereik, en ja, het doet ertoe. Mensen horen tussen 20 Hz en 20.000 Hz, maar een breder bereik kan je geluid een extra dimensie geven. Vooral de bas krijgt een diepere vibe als je onder de 20 Hz duikt. Dus, ga voor die extra punch!
Noise cancelling: Passief vs actief
Er zijn twee smaken: passieve en actieve ruisonderdrukking. Passieve ruisonderdrukking is simpel maar effectief; het blokkeert gewoon het omgevingsgeluid. Actieve ruisonderdrukking (ANC) is de next-level stuff. Het gebruikt antigeluid om ruis te annuleren. Ja, het is een beetje rocket science, maar het resultaat is magisch. En ja, het kost wat meer, maar hey, kwaliteit heeft zijn prijs!
Connectiviteit: Bluetooth & beyond
Je wilt een naadloze verbinding tussen je oordopjes en je device. Ga voor Bluetooth 5.0 of hoger dit is de nieuwste standaard, en je wilt niets minder. Het is sneller, reikt verder en slurpt minder energie. NFC is ook een coole feature voor easy-peasy koppeling. En laten we de apps niet vergeten; ze zijn je persoonlijke geluidsregisseurs. Dus, ga voor die extra’s!
Bediening: Knoppen of touchpad?
Sommige oordopjes laten je alles regelen, van muziek tot telefoongesprekken. Je kunt kiezen tussen fysieke knoppen of een touchpad. Het is net als kiezen tussen een handgeschakelde auto en een automaat; het is wat jij fijn vindt!
Gebruiksgemak: Plug & Play
Je wilt niet urenlang worstelen met een ingewikkelde handleiding. Kies voor draadloze oordopjes die makkelijk te gebruiken zijn, recht uit de doos.
Batterijlevensduur: Keep the music playing
Let op de speeltijd en hoe snel ze opladen. Niemand wil midden in hun favoriete nummer zonder juice komen te zitten. Dus kijk naar modellen die je de hele dag door kunnen rocken, zonder tussendoor op te laden. En als je veel onderweg bent, is een goed docking station een lifesaver!
Comfort & Pasvorm: Als een glove
Of je nu aan het sporten bent of gewoon chillt, je draadloze oordopjes moeten comfortabel zitten. Probeer verschillende maten en vormen om te zien wat het beste bij jouw oren past.
Waterdichtheid: Voor de sportievelingen
Als je van plan bent te sporten met je oordopjes, zorg dan dat ze zweetbestendig zijn. En als je een echte die-hard bent die door weer en wind gaat, kijk dan naar de IP-rating voor waterbestendigheid. Maar let op: zwemmen is een no-go, zelfs met een hoge IP-rating!
Merk & Betrouwbaarheid: De Crème de la Crème
Sommige merken hebben een betere reputatie dan andere. Doe je onderzoek om te zien welke oortjes merken het meest betrouwbaar zijn.
Extra Functies: De luxe leven
Of het nu gaat om noise-cancelling, touch controls of ingebouwde AI, deze extraatjes kunnen je luisterervaring naar een hoger niveau tillen.
Prijs-Kwaliteitverhouding: Meer bang voor je buck
Je wilt de beste oordopjes voor je geld. Dus vergelijk prijzen en functies om te zien welk paar het beste bij je budget past.
Esthetiek & Design: Stijlvol en chic
Last but not least, je draadloze oordopjes moeten er ook goed uitzien! Of je nu gaat voor een klassieke look of iets meer avant-garde, zorg ervoor dat ze passen bij jouw persoonlijke stijl.
Hoe Kies Je de Perfecte Draadloze Oortjes?
Vertrouw ons, we zijn de audiofreaks die je nodig hebt! Ons team test alle producten tot in de puntjes, zodat jij de beste keuze kunt maken binnen jouw budget. Maar hoe pak je dat aan?
Eerst en vooral, ieders oren zijn uniek, net als vingerafdrukken! Dus of een paar oortjes lekker zitten, is echt een persoonlijke kwestie. We kunnen je wel wat tips geven nadat we ze zelf hebben getest, maar uiteindelijk moet je ze zelf even in je oren proppen.
Comfort is key, maar er zijn nog andere zaken om over na te denken. Ga je ze gebruiken tijdens het sporten of moeten ze gewoon je dagelijkse treinrit overleven? Waterbestendig, sportvriendelijk of gewoon easy peasy koppelen met je smartphone?
En dan die batterijduur, hè. De meeste draadloze oortjes houden het wel een gemiddelde luistersessie vol, maar sommige zijn echte marathonlopers. Let ook op extra features die je batterij kunnen leegslurpen. Gelukkig komen de meeste oortjes met een oplaadcase om ze onderweg bij te tanken.
Over extra features gesproken, wat dacht je van Active Noise Cancelling (ANC) voor die privéconcertjes in je hoofd? Of touch controls om nummers te skippen zonder je telefoon uit je zak te halen? En hey, tegenwoordig kun je zelfs tegen je oortjes praten met voice control via Amazon Alexa, Google Assistant of Siri.
Voel je je overweldigd door alle keuzes? Chill, wij hebben de crème de la crème al voor je getest. En als je op zoek bent naar een koopje, check dan zeker onze topdeals in draadloze oortjes.
Dus, ready om je oren te verwennen?
Hoe we draadloze oordopjes testen?
Voordat we die kleine geluidswondertjes in onze oren stoppen, experimenteren we met alle meegeleverde draadloze oordoppen. We zorgen ervoor dat ze als gegoten zitten, zodat de bas niet verloren gaat. Volle batterij? Check! We gaan na of die beloofde batterijduur wel klopt en hoe snel die juice verdwijnt tijdens dagelijks gebruik.
Hoewel we chique testruimtes hebben, doen we het merendeel van onze tests gewoon in de echte wereld. Ja, je leest het goed, we gaan de straat op, zitten in drukke cafés of gewoon op kantoor tussen de dagelijkse chaos.
Maar als het aankomt op de fijnere details van de audiokwaliteit, zoeken we de stilte op. Daar vergelijken we de oortjes met andere modellen in dezelfde prijsklasse en de huidige toppers. Zo komen we tot keiharde conclusies over de geluidskwaliteit.
ANC (Active Noise Cancelling) testen? Dan gaan we juist naar buiten om die ruisonderdrukking eens flink aan de tand te voelen. We checken ook de transparantiemodus om te zien hoe goed die werkt.
Belkwaliteit is ook een dingetje. We zorgen ervoor dat je in zowel een zacht briesje als een stevige windvlaag goed te horen bent. Mits het weer meewerkt, natuurlijk.
Net als bij alle koptelefoons laten we de oortjes een paar uur inspelen voordat we het geluid gaan beoordelen. We downloaden ook alle beschikbare Android/iOS apps die de gebruikservaring kunnen beïnvloeden. Is de app gebruiksvriendelijk? Welke features biedt het? En zijn die features ook echt nuttig?
Onze eindoordeel is altijd een teamprestatie. Geen individuele voorkeuren, gewoon keiharde feiten. En nee, PR-bureaus en onze verkoopafdeling hebben nul komma nul invloed op onze conclusies. Bij Bluetoothkoptelefoon.com zijn we trots op onze eerlijke, onbevooroordeelde reviews. Al jarenlang!
Dus, klaar voor de ultieme geluidservaring?
F.A.Q: Alles wat je moet weten over draadloze oordopjes!
Welke draadloze oortjes hebben de beste geluidskwaliteit?
Zijn premium draadloze oortjes hun prijs waard?
Wat zijn de beste oortjes voor Zoom-vergaderingen?
Ook interessant: